Henriks langtidshevede, utrolige enkle og veldig gode brød

Lovte å komme ut med oppskrift til Henrik sine brød som nevnt i podcast! Her er de:

Dette trenger du:
(For å huske enkelt så er brødet laget av 1,4 liter vann, 750 g grovt og 750 g lyst)

• 1,4 l kaldt vann
• 2-3 ts tørrgjær
• 2 ts salt
• 1 ss honning/sukker

• 200 g havregryn
• 100 g sammalt rugmel
• 100 g knuste linfrø
• 200 g sammalt speltmel
• 75 g gresskarkjerner
• 75 g chiafrø
• 750 siktet speltmel

Slik gjør du:
1. Bland sammen vann, gjær, salt og søtt.
2. Rør sammen resten med en bakeskje til alt er vått, ca 2 minutter.
3. La stå heve under lokk eller plastfolie over natten eller arbeidsdagen, fra 7-16 timer- det som passer. Som Henrik sier, den er tilpasset en hverdag hvor man ikke vet hvor lenge de må stå. :) Henrik bruker en form som sett på bildet, tror den var kjøpt på Nille.
4. Smør tre brødformer godt.
5. Vend den hevede deigen raskt mens den er oppi bollen med en deigskrape eller lignende for å få ut luften.
6. Hell oppi formene.
7. La heve i formene 30-60 min.
8. Stek brødet litt under midten i ovnen på 195 grader, 55 min.
9. Ta brødet ut av formene. Avkjøl på rist minst en halvtime før du skjærer i det.
10. Nyt. :)