Uncategorized

Henriks langtidshevede brød

Henriks langtidshevede, utrolige enkle og veldig gode brød:

Lovte å komme ut med oppskrift til Henrik sine brød som nevnt i podcast! Her er de😋

Dette trenger du:

(For å huske enkelt så er brødet laget av- 1.4 L vann, 750 g grovt og 750 g lyst)

  • 1,4 l kaldt vann
  • 2-3 ts tørrgjær
  • 1 ss salt
  • 1 ss honning/sukker
  • 200 g havregryn
  • 100 g sammalt rugmel
  • 100 g knuste linfrø
  • 200 g sammalt speltmel
  • 75 g gresskarkjerner
  • 75 g chiafrø
  • 750 siktet speltmel

Slik gjør du:

  1. Bland sammen vann, gjær, salt og søtt.
  2. Rør sammen resten med en bakeskje til alt er vått, ca 2 minutter.
  3. La stå heve under lokk eller vått klede over natten eller arbeidsdagen (fra 7-16 timer det som passer). Som Henrik sier, den er tilpasset en hverdag hvor man ikke vet hvor lenge de må stå. 🙂 Henrik bruker en lukket beholder som har lokk, tror den var kjøpt på Nille.

Etter heving:

  1. Smør tre brødformer.
  2. Vend den hevede deigen raskt mens den er oppi bollen med en deigskrape eller lignende for å få ut luften.
  3. Hell oppi formene.
  4. La heve i formene 30-60 min.
  5. Stek brødet litt under midten i ovnen på 195 grader, 55 min.
  6. Ta brødet ut av formene.
  7. Avkjøl på rist minst en halvtime før du skjærer i det.
  8. Nyt 😋

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *