Oppskrifter

Enkle fiskekaker

De fleste av oss har blitt fortalt at fisk kan hjelpe til med å holde kroppen frisk, og heldigvis har det kommet store anerkjente studier som viser at dette faktisk stemmer. 

Sjømat gir mye god næring i form av vitaminer og mineraler, proteiner og sunne fettsyrer. 

Hvit fisk er en god kilde til jod som er en viktig brikke i stoffskiftet vårt, og jod er sentral for utvikling av nervesystemet og hjernen hos fosteret og små barn. En stor undersøkelse (MoBa) utført av Folkehelseinstituttet viste at hele 70% av norske gravide kvinner hadde et jod inntak som er lavere enn anbefalt. 

Her er en enkel oppskrift på fiskekaker uten melk og gluten som er en god kilde til jod og andre viktige næringsstoffer, og som garantert blir populær hos både voksne og barn. 

Du trenger:
1,5 kg hyse eller sei (vi brukte sei)
4 ss potetmel
3 dl havremelk (evt annen melk)
2 ts salt
1/2 ts muskat
1/2 gul løk
1/2 ts pepper 

Slik gjør du: 
1. Det er viktig at fisken og havremelken er kjøleskapskald.
2. Kjør fisk og salt i noen minutter i food prosessor. 
3. Tilsett krydder, potetmel og oppkuttet løk. 
4. Spe på med væsken til slutt. 
5. Form store flate kaker og stek i smør etter preferanse.

Tips: 
Lag deg en prøvekake for å se om det er krydret etter din smak. 
Eksperimenter gjerne med dill, ingefær, chili eller andre urter du er glad i. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *